Belgrade International Architecture Week
Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture

Konferencija LINA 2022

13/10/2022

Post Views:

Print

21 — 22. oktobar 2022
Arhitektonski fakultet Univerziteta u Ljubljani
Zoisova 12, Ljubljana
Slovenija

Arhitektura ima moć da kontroliše prostor. Može omogućiti njegovu eksploataciju kao resursa, urezati ga u upotrebljive površine i eksploatisati dobra stvorena od sirovina izvađenih sa površine zemlje. Međutim, ovi proizvodi imaju određeni rok trajanja. Kada se više ne smatraju korisnim, velika većina se odbacuje i zamenjuje novim na novim količinama napravljenim od sveže izvađenih i prerađenih sirovina. Novogradnja zauzima i eksploatiše sve veće površine ranije nekorišćenog prostora.

LINA konferencija 2022. okupiće 27 članova i 25 predstavljenih talenata u nastajanju – LINA stipendista – zajedno sa glavnim govornicima. Dvodnevna konferencija će predstaviti mogućnosti za povezivanje i praćenje najnovijih dešavanja i trendova u arhitekturi uz predstavljanje mogućih vizija i revolucija za budućnost planete.

Ko su gosti?
Focus Talks će se baviti hitnim savremenim pitanjima u arhitekturi i životnoj sredini u celini sa govornicima dr. Janez Potočnik, Sara Ičioka, dr. Milica Topalović i dr. Florian Heartveck.

Okrugli sto će predstaviti uspešne održive prakse u arhitekturi, urbanizmu i šire sa Sarom Ičiokom, dr. Florijan Hartvek i dr. Lučka Kajfež Bogataj.

Esej Stanje arhitekture dr. Milica Topalović će predstaviti analizu prijavljenih na LINA Poziv za projekte i ekstrapolirati nalaze relevantne za oblast arhitekture.

25 LINA stipendista, izabranih na Pozivu za projekte, će drugog dana konferencije predstaviti, diskutovati i argumentovati svoje projekte kako sa članovima platforme tako i sa publikom. Odabrani projekti iz cele Evropske unije i partnerskih zemalja variraju od konkretnih arhitektonskih rešenja do promena u praksi mobilnosti ili akcija podizanja svesti. Organizacije članice platforme izabraće one sa kojima bi želele da dalje sarađuju i učestvuju u njihovim aktivnostima koje se sprovode u okviru LINA Arhitektonskog programa.
https://lina.community/conference/

Share this post

You May Also Like…

LINA OPEN CALL 2025

LINA OPEN CALL 2025

Otvoren treći međunarodni konkurs za arhitektonske projekte koji se bave ekološkom krizom Rok za prijavu je 13. maj...

EUmies Awards 2024

EUmies Awards 2024

Žiri EUmies Awards 2024 objavio je 7 finalista za ovogodišnju nagradu.U glavnoj selekciji Arhitektura su: Plato...

Pin It on Pinterest