Odštampajte ovu stranicu
5 | 5 | 2020

BINA PAVILJON, 2014

Projekat BINA kabina - Skandinavski paviljon je posvećen održivoj gradnji drvetom i drvenoj arhitekturi i u njemu  su učestvovali arhitekte iz Norveške, Finske, Danske i Srbije. Paviljon je rezultat nekoliko studentskih radionica koje je vodio arhitekta iz Norveške Geir Brendeland partner u biru Brendeland & Kristofersen Arhitketi i arhitekta i fotograf David Grandordž iz Londona, takođe i predavač na Fakultetu za arhitekturu i prostorni dizajn na London Metropolitan Univerzitetu.

Paviljon je dat na korišćenje Fakultetu Likovnih umetnosti iz Beograda na osnovu Ugovora o donaciji sa Društvom arhitekata iz Beograda. Namenjen je za edukativne svrhe, za potrebe izložbi, seminara, radionica i drugih stručnih aktivnosti koje se odnose na edukaciju studenata fakulteta.

Skandinavski paviljon je realizovan tokom 9. Beogradske Internacionalne Nedelje arhitekture/BINA 2014. godine.

Kustos projekta: Nataša Zednik, Oslo

Učesnici na projektu: Studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Studenti Fakulteta za umetnost i dizajn (FUD) Megatrend univerziteta

Organizacija i realizacija: BINA tim

Donator: The Nordic Culture Fund/Nordisk Kulturfond, Danska

Podrška: Fakultet likovnih umetnosti, Univerzitet u Beogradu, FLU; Društvo arhitekata Beograda, DAB; Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije; Sekretarijat za kulturu grada Beograda; Inženjerska komora Srbije; Finska ambasada u Beogradu; Guardian Glass S.A.; Konveks Konkav doo; Tikkurila Zorka doo; IMSA doo ; Velux Serbia; Dow Coning; ICD Glass doo Beograd.

Vreme realizacije: 2013/2015

paviljon 1

paviljon 2

Paviljon 2 1

Paviljon 3

Paviljon 5

Paviljon 7

pav