Odštampajte ovu stranicu
21 | 9 | 2020

BINA & PLATFORMA BUDUĆNOST ARHITEKTURE


Razgovori o gradu – Urban Talks / Maj – Oktobar 2020
Program Kreativna Evropa (2018/2021)

Urban Talk 3
Prostori za decu  
Subota, 26.9.2020. u 19.00h.
Online – Božidarac Digital
Trajanje: 120min
Jezik: engleski

Poželjna je prijava na linku ovde.


Učesnici panela će diskutovati o tome na koji način kao dizajneri, arhitekte i edukatori dizajniraju prostore za decu. Zašto je participativni proces u njihovom radu važan i da li je zapravo održivi, uspešan, „zdrav” grad – grad po meri detata. Da li vodeći brigu o dečijim potrebama, rešavamo i ostale izazove i potrebe svih građana u planiranju savremenog grada?
Razgovor vode: Danica Jovović Prodanović i Tatjana Vukosavljević

Učesnici:
Iza Rutkowska, Vroclav  / PO / izarutkowska.com
Stefan Radošević, Luka Višnjić – AΔA O:TVORENO, Beograd / RS / ada-otvoreno.wixsite.com/home
Tijana Jovanovic Petrović – Kid Hub, Beograd / RS / kidhub.rs
Muzej nauke i tehnike, Beograd / RS / muzejnt.rs

Za više o Urban Talk događaju  pogledajte  Urban Talks calendar.

Platforma „Budućnost arhitekture“ okuplјa 26 institucija i organizacija iz 22 evropske zemlјe, sa namerom da predstavi vizije budućnosti arhitekture iz perspektive generacije profesionalaca  koji tek stupaju na scenu i koji će biti odgovorni za budućnost građene sredine u kojoj ćemo živeti.  Namera  platforme  je da  rad izabranih autora predstavi u što većem broju zemalјa i tako omogući uspostavlјanje novih kontakata i oblika saradnje sa izabranim autorima i između organizacija-članica platforme.

U okviru platforme „Budućnost arhitekture“, Izložba Energetske tačke Beograda – BINA 2016 se bavila neuralgičnim tačkama grada Beograda, pokušavajući  da  mapira mesta kojima su potrebne nova energija i namena. Konferencija Predgrađa Beograda – Zamisli budućnost – BINA 2017  u fokusu je  imala budućnost rubnih opština Beograda. BUS STOP FACELIFT – BINA 2018, ide korak dalјe, od opšteg ka posebnom, i bira se jedno predgrađe – LEDINE i realizuje rekonstrukcija postojećih austobuskih stajališta. Urban Talks – BINA 2020 organizuje 5 nezavisnih razgovora o gradu, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.  bina.rs

412