Odštampajte ovu stranicu
24 | 4 | 2019

POZIV VOLONTERIMA / BINA 2019

 

Društvo arhitekata Beograda i Kulturni centar Beograda pozivaju studente završnih godina i master studija Filozofskog, Arhitektonskog, Učiteljskog, Fakulteta primenjenih  umetnosti, Fakulteta likovnih umetnosti i Fakulteta političkih nauka da učestvuju u realizaciji programskih aktivnosti četrnaeste Beogradske Internacionalne Nedelje Arhitekture (http://www.bina.rs/).

„BINA 14 - POZITIVNO / AKTIVNO“  će se održati u periodu od 09. 05. do 30.   05. 2019. godine. Tema ovogodišnjeg festivala skreće pažnju na aktuelne i vanvremenske primere delovanja u urbanističko-arhitektonskoj praksi koje karakteriše pozitivan i proaktivan pristup razumevanju i rešavanju prostornih problema.  Program BINA 2019 pruža uvid u vrednosti, savremena tumačenja i naznake mogućih novih namena arhitekture nastale u periodu modernizma, viđena očima „Y“ generacije  (milenijalci). Istovremeno kroz različite formate: izložbe, predavanja, filmove i instalacije BINA predstavlja savremenu arhitektonsku praksu  koja nastaje u potpuno  drugačijem društvenom, političkom i tehnološkom kontekstu, čije su osnovne karakteristike: brzina, diktat kapitala, fleksibilnost i transdisciplinarnost. Kako biti profesionalan, ostvariti željene standarde,  a istovremeno  ostati  veran  etičkim postulatima struke teme su o kojima će se raspravljati na BINA 2019. Ovogodišnja tema predstavlja aktivnosti koje podstiču pozitivne i aktivne pristupe u rešavanju prostornih problema i zagonetki.

Zainteresovani saradnici imaće prilike da najširu publiku različitog uzrasta upoznaju i približe joj ostvarenja iz oblasti arhitektonskog nasleđa i savremene produkcije i steknu specifična znanja rada sa publikom na izložbama domaćih i stranih autora. Planirane izložbe, posvećene delatnosti arhitekte Aleksandra Stjepanovića, ostvarenjima savremene danske arhitekture i arhitekture Južnog Tirola, nagrađenim delima Piranskih dana arhitekture, kao i grupi mladih arhitekata angažovanih u oblastima ilustracije, grafičkog dizajna i likovnih umetnosti biće predstavljene publici u galerijama Kulturnog centra Beograda, galeriji Fakulteta likovnih umetnosti i galeriji Kolektiv.

Studenti će biti u obavezi da budu prisutni u galerijskim prostorima 4 sata dnevno, 6 dana u nedelji u periodu trajanja manifestacije, a po potrebi dežurni i na programima vezanim za izložbe (radionice, vođenja, predavanja). Po završetku angažmana volonterima će biti obezbeđene potvrde o učešću, ali i mesto na nekoj od naših edukativnih šetnji ili izleta tokom trajanja BINE. Svoje biografije studenti mogu poslati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 1. maja.

626