Odštampajte ovu stranicu
8 | 4 | 2019

ŠTA JE FAKULTET? KCB RADIONICA ZA DECU I ODRASLE / Koordinatori: Sonja Jankov i Ana Nedeljković


Subota, 11.05.2019.
11.00-13.00
Radionicu vode: Sonja Jankov i Ana Nedeljković
Organizacija: KCB i BINA
→ KCB, Galerija Artget, Trg republike 5/I

Radionica Šta je fakultet? održava se u okviru izložbe koja se fokusira na rad arhitekte Aleksandra Stjepanovića koji je projektovao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu i Filozofski fakultet u Novom Sadu. Najmlađi učesnici radionice saznaće šta je to visokoškolsko obrazovanje, šta su sve dramske umetnosti, šta sve fakultet za takve umetnosti treba da sadrži, kakvi sve fakulteti postoje, šta njihove zgrade treba da sadrže itd. Prvi deo radionice čine razgovori i učenje uz pomoć fotografija, a u drugom delu, koji je likovno-literarnog tipa, polaznici mogu da nacrtaju ili napišu (ili i jedno i drugo) kako zamišljaju svoj dan na fakultetu. Mogu da odaberu bilo koji fakultet, to jest profesiju, a mogu i da zamisle da idu da posete druga/drugaricu koja studira na nekom od fakulteta čiju  je zgradu Stjepanović projektovao.

Sonja Jankov (1985) je samostalni istraživač, kustos i umetnik. U svojoj praksi koristi umetničke medije (in-situ i/ili site-specific instalacije, fotografije, skice) koliko i teorijsko pisanje da bi prikazala rezultate istraživanja. Autorka je četiri kustoska projekta i imala je do sada devet samostalnih umetničkih izložbi. Godine 2016. bila je deo projekta Future Architecture Platform. Živi u Novom Sadu.

Ana Nedeljković rođena je 1978. godine u Beogradu. Diplomirala je i doktorirala  na Fakultetu likovnih umetnosti  u Beogradu. Bavi se crtežom, instalacijom, animiranim filmom i edukacijom u oblasti savremene umetnosti. Od 2013. angažovana je kao stručna saradnica Kulturnog centra Beograda za edukativne programe. Animirani film „Rabbitland” (2013), koji je radila zajedno sa Nikolom Majdakom mlađim, nagrađen je na Berlinalu Kristalnim medvedom. Prikazan je na više od stotinu festivala širom sveta i osvojio je brojne nagrade. Njihov novi animrani film „Neputovanja” (2018) takođe je premijerno prikazan na Berlinalu.