Belgrade International Architecture Week
Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture

LINA konferencija, Savezi za snalažljiv grad / Alliances for a Resourceful City

26/09/2023

Post Views:

Print

9-10.10.2023, Kopenhagen, Royal Danish Academy

Ovogodišnja LINA Konferencija, na kojoj će biti predstavljena druga generacija istaknutih LINA stipendista, održava se 9. i 10. oktobra u Kopenhagenu!

Univerzitet u Ljubljani, koordinator platforme, organizuje je zajedno sa Arhitektonskim festivalom u Kopenhagenu i u partnerstvu sa Kraljevskom danskom akademijom. 

Prvog dana, na konferenciji će biti predstavljeno 28 LINA stipendista, izuzetnih timova i pojedinaca koji su izabrani između 550 prijavljenih.

Sledećeg dana, Nick Axel (arhitekta, urednik, edukator, kustos) će održati godišnji govor  na temu „Stanje Arhitekture“, nakon čega će uslediti fokus razgovori sa Keller Easterling (dizajnerka, spisateljica, edukatorka), Camilla van Deurs (Glavna gradska arhitektkinja za Grad Kopenhagen) i Phil Ayres (arhitekta, istraživač, edukator). Oni će odgovoriti na temu konferencije, „Savezi za snalažljiv grad“, koja će biti dalje razvijena na okruglom stolu, gde će se govornicima pridružiti Jutta Kastner (službenica za politiku, Evropska komisija). Konferencija je otvorena za javnost, kako uživo tako i putem interneta.

Više informacija o događaju pogledajte na LINA sajtu: https://lina.community/2023-conference/

Izabrani LINA stipendisti za 2023. godinu su: Rajna Avramova, E+D, ewa effiom, Alberto Roncelli, Foil&Soil Mishmash, Jade Apack, Johanna Musch, Océane Ragoucy, Rachel Rouzaud + Bernadetta Budzik, George Guledani, Baukreisel, EJ Williams, Soundcamp, Studio ACTE, Superposition, Laura Hurley, Anna Perugini, Giulio Galasso, Robida, METASITU, Dérive, DOING.pt, Spolka, Al-Wah’at, Future Foodscapes Research Unit—FFRU, Marió Molina_RDA Studio, Margarida Waco, Wit[h]nessing.

Više informacija 2023 LINA stipendistima: Fellows website

Share this post

You May Also Like…

LINA OPEN CALL 2025

LINA OPEN CALL 2025

Otvoren treći međunarodni konkurs za arhitektonske projekte koji se bave ekološkom krizom Rok za prijavu je 13. maj...

EUmies Awards 2024

EUmies Awards 2024

Žiri EUmies Awards 2024 objavio je 7 finalista za ovogodišnju nagradu.U glavnoj selekciji Arhitektura su: Plato...

Pin It on Pinterest