Belgrade International Architecture Week
Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture

LINA OPEN CALL 2025

14/03/2024

Post Views:

Print

Otvoren treći međunarodni konkurs za arhitektonske projekte koji se bave ekološkom krizom

Rok za prijavu je 13. maj 2024. a prijave su otvorene na sajtu https://lina.community.

Ako imate hrabra mišljenja i otvoren um, pokreće vas radoznalost i želja za eksperimentisanjem: LINA želi da čuje šta imate da kažete!

Pozivamo arhitekte, umetnike, pisce, novinare, istraživače, filmske stvaraoce, aktiviste, dizajnere, koreografe i sve vrste kreativaca čiji rad se fokusira na ekološku krizu i njene etičke i društvene implikacije da se prijave na konkurs i predstave svoje ideje.

Više o konkursu:

Otvoren treći međunarodni konkurs za arhitektonske projekte koji se bave ekološkom krizom

Evropska arhitektonska platforma LINA, čija je članica i Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA, otvorila je svoj treći godišnji konkurs za arhitektonske projekte koji se bave vezama arhitekture sa ekološkom krizom.

U svom konkursu LINA poziva arhitekte, mlade kreativce, prostorne praktičare i mislioce da postanu LINA stipendisti i prijave se na konkurs sa svojom radikalnom idejom, praktičnim rešenjem, teorijskim uvidom ili misaonim eksperimentom koji se bavi ekološkom krizom. 25 izabranih autora će biti pozvani na LINA konferenciju u Sarajevu 3. i 4. oktobra 2024. godine, dok bilo koji od aplikanata koji se kvalifikuju može biti pozvan da učestvuje u stvaranju LINA Arhitektonskog programa, serije događaja organizovanih od strane članova platforme širom Evrope.

LINA se obraća inovativnim pojedincima i kolektivima koji primenjuju svoje teorijsko i praktično znanje kako bi unapredili našu zajedničku budućnost, kao i inovatorima koji razvijaju prostorne prakse koje dovode u pitanje status quo. Cilj LINE je pružanje platforme onima koji se još nisu probili do međunarodne publike i koji još nisu etablirani u svojim oblastima. Nema starosnog ograničenja, ali mogu učestovati samo stanovnici zemalja koje učestvuju u programima Kreativne Evrope.

Učešće u LINA konkursu je besplatno. Jedan predstavnik svakog od 25 izabranih LINA stipendista (koji mogu biti timovi ili pojedinci) dobiće smeštaj i imaće nadoknadu za putne troškove (do 350 evra) kako bi prisustvovali LINA konferenciji u Sarajevu 3. i 4. oktobra 2023. godine. Nakon toga, rad unutar LINA Arhitektonskog programa regulisan je ugovorima koje LINA stipendisti potpisuju sa članovima LINA-e.

Rok za prijavu je 13. maj 2024. a prijave su otvorene na sajtu https://lina.community.

LINA je evropska platforma – mreža 34 institucije koje rade na preseku arhitekture i drugih oblasti koje se tiču prostorne kulture, i koja radi na na promociji mladih mislilaca i praktičara. Cilj LINA-e je usmeravanje procesa dizajna i izgradnje ka regenerativnim praksama i principima smanjenja rasta.

LINA savez muzeja, univerziteta, istraživačkih mreža, fondacija, trijenala, bijenala i drugih evropskih i mediteranskih organizacija – članova LINA-e – sprovodi seriju događaja koji se održavaju širom Evrope. Pojedinci i timovi, izabrani na LINA godišnjem otvorenom pozivu, pozvani su da sarađuju u događajima LINA Arhitektonskog programa, koji je sufinansiran od strane programa Kreativna Evropa.

You May Also Like…

RAZUMETI KAKO GRAD RASTE

RAZUMETI KAKO GRAD RASTE

Rezidencijalni program /Druga godina LINA fellows koji su 2023/24 radili kroz program BINA/LINA-RAZUMETI KAKO GRAD...

LINA OPEN CALL 2025

LINA OPEN CALL 2025

Na konkurs je pristiglo 337 radova iz zemalja koje učestvuju u programima Kreativne Evrope. Dok čekamo rezultate...

Pin It on Pinterest