Belgrade International Architecture Week
Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture

LINA OPEN CALL 2025

14/03/2024

Post Views:

Print

Otvoren treći međunarodni konkurs za arhitektonske projekte koji se bave ekološkom krizom

Rok za prijavu je 13. maj 2024. a prijave su otvorene na sajtu https://lina.community.

Ako imate hrabra mišljenja i otvoren um, pokreće vas radoznalost i želja za eksperimentisanjem: LINA želi da čuje šta imate da kažete!

Pozivamo arhitekte, umetnike, pisce, novinare, istraživače, filmske stvaraoce, aktiviste, dizajnere, koreografe i sve vrste kreativaca čiji rad se fokusira na ekološku krizu i njene etičke i društvene implikacije da se prijave na konkurs i predstave svoje ideje.

Više o konkursu:

Otvoren treći međunarodni konkurs za arhitektonske projekte koji se bave ekološkom krizom

Evropska arhitektonska platforma LINA, čija je članica i Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA, otvorila je svoj treći godišnji konkurs za arhitektonske projekte koji se bave vezama arhitekture sa ekološkom krizom.

U svom konkursu LINA poziva arhitekte, mlade kreativce, prostorne praktičare i mislioce da postanu LINA stipendisti i prijave se na konkurs sa svojom radikalnom idejom, praktičnim rešenjem, teorijskim uvidom ili misaonim eksperimentom koji se bavi ekološkom krizom. 25 izabranih autora će biti pozvani na LINA konferenciju u Sarajevu 3. i 4. oktobra 2024. godine, dok bilo koji od aplikanata koji se kvalifikuju može biti pozvan da učestvuje u stvaranju LINA Arhitektonskog programa, serije događaja organizovanih od strane članova platforme širom Evrope.

LINA se obraća inovativnim pojedincima i kolektivima koji primenjuju svoje teorijsko i praktično znanje kako bi unapredili našu zajedničku budućnost, kao i inovatorima koji razvijaju prostorne prakse koje dovode u pitanje status quo. Cilj LINE je pružanje platforme onima koji se još nisu probili do međunarodne publike i koji još nisu etablirani u svojim oblastima. Nema starosnog ograničenja, ali mogu učestovati samo stanovnici zemalja koje učestvuju u programima Kreativne Evrope.

Učešće u LINA konkursu je besplatno. Jedan predstavnik svakog od 25 izabranih LINA stipendista (koji mogu biti timovi ili pojedinci) dobiće smeštaj i imaće nadoknadu za putne troškove (do 350 evra) kako bi prisustvovali LINA konferenciji u Sarajevu 3. i 4. oktobra 2023. godine. Nakon toga, rad unutar LINA Arhitektonskog programa regulisan je ugovorima koje LINA stipendisti potpisuju sa članovima LINA-e.

Rok za prijavu je 13. maj 2024. a prijave su otvorene na sajtu https://lina.community.

LINA je evropska platforma – mreža 34 institucije koje rade na preseku arhitekture i drugih oblasti koje se tiču prostorne kulture, i koja radi na na promociji mladih mislilaca i praktičara. Cilj LINA-e je usmeravanje procesa dizajna i izgradnje ka regenerativnim praksama i principima smanjenja rasta.

LINA savez muzeja, univerziteta, istraživačkih mreža, fondacija, trijenala, bijenala i drugih evropskih i mediteranskih organizacija – članova LINA-e – sprovodi seriju događaja koji se održavaju širom Evrope. Pojedinci i timovi, izabrani na LINA godišnjem otvorenom pozivu, pozvani su da sarađuju u događajima LINA Arhitektonskog programa, koji je sufinansiran od strane programa Kreativna Evropa.

Share this post

You May Also Like…

EUmies Awards 2024

EUmies Awards 2024

Žiri EUmies Awards 2024 objavio je 7 finalista za ovogodišnju nagradu.U glavnoj selekciji Arhitektura su: Plato...

Pin It on Pinterest