Belgrade International Architecture Week
Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture

Najava LINA Open Call 2023/24 u saradnji sa BioGrounds, događaj u organizaciji: MAXXI muzej, Rim

13/05/2023

Post Views:

Print

Isola della Certosa, Venecija
20. maj 2023, 14:00–19:00

LINA platforma će proslaviti  prvu godinu svojih aktivnosti  na Isola della Certosa u Veneciji, pridruživši se događaju koji se pod naslovom  BioGrounds: For a new environmental awareness, u organizaciji MAXXI – Nacionalnog muzeja umetnosti 21. veka, održava  na Isola della Certosa. LINA stipendisti Francesca Beltrame, Meriem Chabani (New South), Kateřina Krupičková (ZWKR) i  Lorenzo Perri (Lemonot) zajedno sa Josephine Michau (CAFx), Vera Sacchetti   (Driving the Human / Forecast), Emanuele Coccia i Yuri Tuma (Institute of Postnatural Studies): vodiće posetioce u razgovornim šetnjama vijugajući preko ovog venecijanskog ostrva.

Tokom događaja biće pokrenuti otvoreni poziv za sledeću generaciju LINA stipendista: svih onih koji se na različite načine bave prostorom, mislioce i kreativce. Poziv će biti objavljen 20. maja na sajtu LINA
Kandidati bez obzira na godine, uključujući i timove, pozivaju se da se prijave sa svojim radikalnim idejama, praktičnim rešenjima, teorijskim uvidima ili  provokativnim praksama koje podstiču na razmišljanje, a bave se ekološkom krizom.

Walkie-Talkies: tri razgovora u šetnji ostrvom
BioGrounds je skup dešavanja i prostornih instalacija na Isola della Certosa, jedinom javnom 
parku u Veneciji.
LINA je pozvala članove, kolege i goste da kreiraju razgovore i vode nas od jedne do druge instalacija. Zovemo ih walkie-talkies, zato što će biti moguće da putem aplikacije slušate razgovore dok lutate ostrvom.

Share this post

You May Also Like…

LINA OPEN CALL 2025

LINA OPEN CALL 2025

Otvoren treći međunarodni konkurs za arhitektonske projekte koji se bave ekološkom krizom Rok za prijavu je 13. maj...

Pin It on Pinterest