Belgrade International Architecture Week
Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture

Najava LINA Open Call 2023/24 u saradnji sa BioGrounds, događaj u organizaciji: MAXXI muzej, Rim

13/05/2023

Post Views:

Print

Isola della Certosa, Venecija
20. maj 2023, 14:00–19:00

LINA platforma će proslaviti  prvu godinu svojih aktivnosti  na Isola della Certosa u Veneciji, pridruživši se događaju koji se pod naslovom  BioGrounds: For a new environmental awareness, u organizaciji MAXXI – Nacionalnog muzeja umetnosti 21. veka, održava  na Isola della Certosa. LINA stipendisti Francesca Beltrame, Meriem Chabani (New South), Kateřina Krupičková (ZWKR) i  Lorenzo Perri (Lemonot) zajedno sa Josephine Michau (CAFx), Vera Sacchetti   (Driving the Human / Forecast), Emanuele Coccia i Yuri Tuma (Institute of Postnatural Studies): vodiće posetioce u razgovornim šetnjama vijugajući preko ovog venecijanskog ostrva.

Tokom događaja biće pokrenuti otvoreni poziv za sledeću generaciju LINA stipendista: svih onih koji se na različite načine bave prostorom, mislioce i kreativce. Poziv će biti objavljen 20. maja na sajtu LINA
Kandidati bez obzira na godine, uključujući i timove, pozivaju se da se prijave sa svojim radikalnim idejama, praktičnim rešenjima, teorijskim uvidima ili  provokativnim praksama koje podstiču na razmišljanje, a bave se ekološkom krizom.

Walkie-Talkies: tri razgovora u šetnji ostrvom
BioGrounds je skup dešavanja i prostornih instalacija na Isola della Certosa, jedinom javnom 
parku u Veneciji.
LINA je pozvala članove, kolege i goste da kreiraju razgovore i vode nas od jedne do druge instalacija. Zovemo ih walkie-talkies, zato što će biti moguće da putem aplikacije slušate razgovore dok lutate ostrvom.

Share this post

You May Also Like…

DANI Do.co.mo.mo Srbija

DANI Do.co.mo.mo Srbija

ZAŠTITA I REVITALIZACIJA STAMBENIH OBJEKATA IZ PERIODA MODERNE – ARHITEKTA U FOKUSU MILAN ZLOKOVIĆ 29.11-2.12.2023....

Pin It on Pinterest