Belgrade International Architecture Week
Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture

Život gradskih ulica

zivot gradskih ulica

20/04/2022

Post Views:

Print

Vreme Subota, 11.6.2022., 11.00-16.00
Ulice Starog Grada, Kafe bar 16
→ Mesto susreta: Ugao Rajićeve i Knez Mihailove ulice

STREETSCAPE (ULIČNI PEJZAŽ) je interaktivni format koji istražuje kvalitete urbanog pejzaža Beograda, njegovu percepciju, ali i mogućnosti njegovog unapređenja kroz nove načine interakcije. Ova akcija će se uglavnom pozabaviti gorućim temama igre, brige i proizvodnje/potrošnje hrane u gradovima.

Igra će biti obrađena kroz aspekt kreativnog i supkulturnog „prisvajanja“ ulica. Street Art Belgrade će voditi učesnike kroz uličnu umetnost i ukazati na njenu povezanost sa istorijom i urbanošću, ističući umetnička gledišta ali i umetničku motivaciju koja stoji iza umetničkih dela.

Tema brige biće obrađena kroz uključivanje Kafe bara 16 kao odmorišta tokom Street Art šetnje. Kafe bar 16 je socijalno preduzeće koje je osnovao Centar za integraciju mladih radi pružanja podrške deci koja žive i/ili rade na ulici. Kada napune 16 godina, deca koja dolaze u Svratište više ne mogu da koriste ovu uslugu i mogu da se oslone samo na podršku stručnog tima, a nastavljaju da se suočavaju s brojnim problemima. Jedan od glavnih problema je nastavak školovanja i pristup tržištu rada. Prioriteti Centra za integraciju mladih su prevazilaženje ovih problema, zbog čega je i osnovano socijalno preduzeće Kafe bar 16. Tokom duže pauze, učesnici će takođe imati priliku da nauče nešto o drugačijoj uličnoj hrani kao i da je probaju. Da li je moguće da ulična hrana bude istovremeno i zdrava i hranljiva? Možemo li da promenimo uličnu hranu i da je konzumiramo kao kvalitetnu hranu na ležeran način? New Balkan Cuisine pružiće nam odgovore.

Učesnici: Ljiljana Radošević, Street Art Belgrade; Jelena Bratičević, Centar za integraciju mladih; Vanja Puškar, New Balkan Cuisine


Popunite formular ispod da rezervišete mesto za događaj

ŽIVOT GRADSKIH ULICA

Mesta – Raspoloživih: 20 Rezervisanih: 20 Potvrdjenih: 16

Rezervacije više nisu moguće za ovaj datum.

You May Also Like…

Humano – Prirodno – Urbano

Humano – Prirodno – Urbano

Nedelja, 12.6.2022., 10.00-14.00Zvezdarska šuma→ Mesto susreta: Zvezdarska šuma,poslednja stanica autobusa 65Uvodni...

Briga o zapuštenom

Briga o zapuštenom

Utorak/Sreda, 14-15.6.2022.Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu / Karađorđeva ulica / Velike stepenice /→...

Digitalne interakcije

Digitalne interakcije

Sreda, 15.6. 2022., 18.00→ Nova Iskra, Gavrila Principa 43 Digitalne interakcije i digitalno proširenje danas su...

Pin It on Pinterest