Belgrade International Architecture Week
Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture

Blok 37-Radionica sa lokalnom zajednicom Višegrad fond

30/04/2022

Post Views:

Print

Višegrad fond

Blok 37 predstavlja stambeni modernistički blok i deo je tzv. Trećeg rejona opštine Novi Beograd. Izgradnja bloka je započeta između 1966. i 1970. godine, kada su izgrađeni planirani vrtići i osnovne škole. Izgradnja centara lokalnih zajednica i centra Trećeg rejona Novog Beograda (blokovi 33,37 i 38) nisu pokrenuti u ovom periodu. To je umanjilo udobnost života usled nedostatka kulturnih i društvenih aktivnosti lokalne zajednice.

Stručni tim će 22. juna, u okviru BINA festivala, održati radionicu čiji je cilj da ojača vezu između stanovnika i otvorenog javnog prostora Bloka 37. Kroz diskusiju između stručnjaka i lokalne zajednice će se doći do zaključaka o aktuelnim problemima i potencijalima u okviru otvorenog javnog prostora. Kao rezultat ove aktivnosti očekuju se intervencije poput punktova za reciklažu ili predlozi uređenja manjih celina u okviru otvorenog javnog prostora koje lokalna zajednica može da komentariše i ocenjuje tokom čitavog događaja. Na ovaj način se prepoznaju i uspostavljaju zajedničke vrednosti u okviru prostora svakodnevnog života.

Radionica će se realizovati u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Udruženjem građana Blok 37.

You May Also Like…

Trijenale modernizma

Trijenale modernizma

Modernizam kao evropski fenomen Na prelazu iz 20. veka mnogi evropski gradovi i regioni bili su suočeni sa istom...

LINA projekat

LINA projekat

Nova evropska arhitektonska platforma, 2022-2025 Otvoren međunarodni konkurs za arhitektonske projekte koji se bave...

Pin It on Pinterest